Loading...

Азурит

52,00 лв.

Код: 1471 Категория:

Произход: Китай

Размер:  100 х 60 х 30 мм.

Loading...

Описание

Произход на име на азуритът идва от френската дума “лазур” – лазурно синьо, небесно синьо (понятието азурит, подобно на lapis lazuli, идва от персийската дума “lazvard”, което означава синьо)

Азуритът е медна руда, която е по-рядко срещана в природата от лапис лазули. Минералът се образува в находища с високо съдържание на медни сулфити в резултат на тяхното окисляване. Често азуритът образува псевдоморфи с малахит. Тази порода се нарича азур-малахит. Според химичния състав азуритът е воден меден карбонат.

Азурите са камък на достойни хора. Поглъщайки синьото на небето и отразявайки дълбочината на Космоса, азуритът се е родил на Земята с необичайна и присъща на проявата на природата яркост на излъчване. Най-рядкото въплъщение на синьото в света на камъните. Удивително е как природата рисува космически модели, проявявайки се в много нюанси на синьото. Това е тайната на света. Азуритът приема отрицателна енергия през себе си и я превръща в положителна. Азуритът е камък на жизнеността и високия потенциал, помага да надникнете в подсъзнанието и да намерите решения на проблемите. Пречиства от тревогите и неприятностите, помага да се намери хармония с външния и вътрешния свят. Азурите се използват за разширяване на съзнанието, за преосмисляне на житейските им приоритети.

Свързани продукти

Последно разгледани продукти